Aerobic

REGULAMENT 

Etapa I : maraton de aerobic, eliminatoriu 3 etape a cate 50 de minute cu 10 minute pauza Participantii care ies din ritm sau nu executa corect miscarile instructorilor pierd dreptul de a continua.

Etapa II : Circuit cu probe de fitness cu 8 statii de lucru Se cronometreaza timpul aferent parcurgeri traseului. 

Urmati liderul, arbitrul supravegheaza miscarile

ECHIPAMENT

Tinuta corespunzatoare de aerobic

Aerobic

Concept
Corporate Games Romania , parte a sistemului de competitii sportive Corporate Games Worldwide, atrage intr-o manifestare sportiva unica participanti din cadrul companiilor din Romania si alte tari, indiferent de forma de organizare juridica, numar de angajati, etc. Conceptul nostru este “Open to all for the benefit of all!” si se bazeaza pe caracterul de incluziune a tuturor categoriilor sociale, persoane cu dizabilitati, fara nici o discriminare referitor la sex, religie, etc.

1. Participantii
Au calitatea de jucatori in Corporate Games orice persoane care sunt inscrise in competitie de companie, fie angajati, parteneri de afaceri, clienti, furnizori, fosti angajati, actionari sau administratori.
NU pot participa la competitie jucatorii profesionisti, care sunt legitimati la Federatie la momentul desfasurarii competitiei. Participantii inscrisi vor fi verificati in baza informatiilor de identificare cerute in Formularele de inregistrare, iar cei confirmati de Federatie vor fi exclusi, fara returnarea taxei de participare.
In lotul companiei pot fi inclusi antrenorul, maseurul sau managerul. Acestia vor plati taxa de participare si vor avea acces in zona de desfasurare a competitiilor, pe baza ecusonului de participare. Toti participantii trebuie sa poate ecusoanele la intrarea pe teren si in afara lui. Organizatorii isi rezerva dreptul de a solicita in orice moment prezentarea actului de identitate al jucatorilor, pentru indepartarea oricarei suspiciuni in timpul desfasurarii partidelor din cadrul campionatului.
2. Oficialii
2.1. Arbitrul si sistemul competitional
Toate competitiile din cadrul Corporate Games beneficiaza de arbitraj profesionist, asigurat prin intermediul Sport Award.
Arbitrii vor analiza si nota corectitudinea efectuarii exercitiilor (claritatea si ansamblul miscarilor ) precum si frecventa si ritmul efectuarii lor corelat cu muzica (cantitatea). Metoda de arbitrare este:
1. Prima abatere : avertisment prin plasarea unei buline galbene in dreptul participantului
2. A doua abatere : Eliminare conform criteriilor de mai sus prin plasarea unei buline rosii. Persoana eliminata trebuie sa paraseasca zona de concurs.

2.2 Observatorul de joc

La toate competitiile din cadrul Corporate Games reprezentantul Sport Award de la masa oficiala este autoritatea suprema in privinta organizarii. Acesta vegheaza asupra bunei desfasurari a competitiei si ia masurile necesare inaintea, in timpul si dupa desfasurarea competitiei, in cazul aparitiei unor probleme organizatorice sau a unor abateri de la prezentul regulament.
2.3 Comitetul de conducere
Comitetul de conducere este forumul suprem al Corporate Games , deciziile acestuia fiind definitive si irevocabile.
Comitetul de conducere intruneste Comisia de disciplina, insarcinata cu analizarea tuturor abaterilor disciplinare savarsite cu prilejul desfasurarii competitiei, pe teren si in afara acestuia, a sesizarilor, reclamatiilor si cu dictarea sanctiunilor, in conformitate cu prezentul regulament. Hotararile Comitetului de conducere, referitoare la sanctiuni sau la eventuale modificari de regulament, vor fi comunicate in cel mai scurt timp managerilor echipelor.

3. Desfasurarea competitiei

3.1 Zona de desfasurare
Aerobic Marathon se desfasoara pe terenul de fotbal sintetic de la Moving Club Otopeni, Strada Polona 23 A Otopeni.

3.2 Activitati
Proba de Aerobic se va desfasura in doua zile, astfel :
1. Prima zi : Aerobic marathon, eliminatoriu
2. A doua zi : Circuti fitness cu 8 statii de lucru
3.3 Format competitie
Participantii se pot inscrie individual. Participantii iau la cunostinta faptul ca anumite aspecte privind dificultatea exercitiilor, greutatile folosite sau frecventa repetarilor vor fi diferite in proba masculina fata de cea feminina. Aceste detalii vor fi comunicate la inceputul competitiei.
3.4 Desfasurarea competitiei
Fiecare participant va primi numar de concurs.
Ziua 1
Aerobic marathon
Concurentii vor fi impartiti in serii. Prima serie va avea urmatorul program :
1. Etapa I – nivel de intensitate si dificultate mediu
In intervalul 09.30 – 10.20 vor fi prezentate exercitiile de baza din aerobic cu elemente din boxing si functional training (alergare pe loc, sarituri, fandari, ramat, flotari, genoflexiuni, pasi de baza din step- mambo, step touch, genunchi la piept).
2. Pauza de hidratare 10.20 – 10.30
3. Etapa II – nivel de intensitate si dificultate intens
In intervalul 10.30 – 11.20 se vor executa 4 seturi a cate 8 repetari fiecare, cu echipamentul (steppere si saltele) pus la dispozitia concurentilor de catre organizatori.
4. Pauza de hidratare 11.20 – 11.30
5. Etapa III - nivel de intensitate si dificultate ridicat
In intervalul 11.30 – 12.20 se vor relua exercitiile tip Functional Training – insa cursul va fi de nivel avansat cu exercitii folosind propria greutate (alergare pe loc, sarituri, fandari, ramat, flotari, genoflexiuni).
Arbitrajul se va face de catre un numar de 4 instructori acreditati care se vor plimba printre participanti, avand fiecare un anumit numar de cursanti in supraveghere, criteriile de departajare fiind cele mentionate mai sus.
In intervalele 12.30 -14.30 si 14.30 – 16.30 se pot desfasura numarul necesar de serii de calificare, in functie de numarul persoanelor inscrise in competitie.
In data de 15 Iunie se va derula finala Aerobic Games, cu finalistii zilei precedente.

Ziua II
Circuit fitness cu 8 pozitii
Proba va consta in parcurgerea unui traseu cu 8 statii de lucru tip fitness , al carui traseu si punctele de lucru vor fi semnalizate si explicate inaintea inceperii competitiei.
Fiecare participant va parcurge pe rand exercitii din statiile de lucru amenajate, respectand iinstructiunile primite. Arbitrii prezenti la fiecare post de lucru vor semnaliza cu fanioane verzi finalizarea exercitiului in mod corect, si cu fanion rosu erorile. In acest caz concurentul este obligat sa repete exercitiul, fiind descalificat la doua abateri semnalizate de arbitrii pe parcursul circuitului.
Punctele de lucru sunt :
1. Flotari : 10 pentru feminin si 20 pentru masculin. Miscarea se considera corect executata daca bratele sunt perfect intinse in extensie, iar corpul nu atinge solul la pozitia de repaos. In timpul miscarii picioarele trebuie sa fie drepte, fara indoirea genunchilor.
2. Alergare pe banda : distanta de 500m. La terminarea probei, antrenorul va semnaliza trecerea la urmatoarea statie.
3. Bicicleta tip spinning – 5 minute la intensitate medie, bicicletele vor fi calibrate de catre instructori inaintea inceperii probei, astfel incat toate bicicletele sa aiba acelasi nivel de rezistenta. Atat inceperea exercitiului cat si incheierea, vor fi semnalizate de catre instructori.
4. Exercitii cu Minge Medicinala – Participantii vor porni exercitiile din pozitie orizontala pe saltea, ridicandu-se in pozitie sezut pentru a prinde mingea care le va fi aruncata de catre instructor.
5. Sarituri Koreene- din pozitia de flotare se va sari in inaltime astfel incat picioarele sa se ridice de la sol cu revenire in pozitie de flotare, acelasi exercitu se va repeta de 15 ori. etc
6. Bicicleta fitness - distanta de 500m. La terminarea probei, antrenorul va semnaliza trecerea la urmatoarea statie.
7. Fandari cu gantere - se vor executa 10 fandari, cate 5 pe fiecare picior alternativ cu greutatile ridicate deasupra capului si bratele intinse. Ganterele vor cantari cate 3 kg pentru femei si 5 kg pentru barbati.
8. Genuflexiuni - se va sta in pozitie de semisezut timp de 1 minut, fara pauza si in pozitie corecta.
Competitia va fi cronometrata, si in functie de timpul inregistrat, corectitudinea executarii exercitiilor si finalizarea tuturor etapelor din concurs se va stabili clasamentul. Primii opt clasati vor fi desemnati , medaliati fiind primi trei dintre acestia in functie de timpul inregistrat in competitie.

3.5 Hidratare

Instructorii si arbitrii competitiei vor anunta pauzele destinate hidratarii. Pauzele se vor lua la un interval de cca. 50 minute fiecare, organizatorii avand responsabiliatea de a pune la dispozitia concurentilor apa necesara pentru hidratare. Concurentii nu au voie sa paraseasca zona de concurs in timpul pauzelor.

3.6 Suporteri
La competitie suporterii pot urmari desfasurarea probelor, fara nici un cost.
3.7 Echipamentul si uniforma
Participantii trebuie sa vina echipati pentru antrenament fitness& aerobic. Se recomanda pantaloni sport, tricouri dintr-un material usor si adidasi confortabili.
3.8 Asistenta medicala
Participantii beneficiaza de asistenta medicala in timpul intrecerii.
Odata inscrisi in competitia Aerobic Games, participantii isi asuma intreaga raspundere pentru starea lor buna de sanatate. Prin prezentul regulament, conducerea competitiei le aduce la cunostinta participantilor inscrisi necesitatea efectuarii de catre acestia a unui control medical periodic si a unuia inainte de a participa la competitie, riscul neefectuarii acestor controale medicale revenindu-le in totalitate.

4. Sistemul competitional

4.1 Clasamentele
Clasamentul va fi stabilit prin metoda „sudden death”, astfel ca persoanele cu gradul cel mai mare de anduranta si care executa corect exercitiile sunt cele care vor ocupa locurile fruntase.
4.2 Medalii
Paricipanitii clasati pe locurile I, II si III vor primii medalii, in cadrul unei ceremonii de premiere.
4.3 Trofee
Participantii clasati pe primele 8 locuri aduc puncte pentru compania pe care o reprezinta.
Pentru clasarea pe locul I firmele vor primi 8 puncte, pentru locul II 7, pentru locul III 6 si asa mai departe pana la locul VIII care va primi 1 punct.
Pe baza numarului total de puncte realizat de echipa (sau echipele) din competitie se realizeaza clasamentul pe firme.
Firmele vor fi incadrate in Divizii, dupa numarul de participanti inscrisi, astfel : Divizia 1 , de la 1 la 5 participanti, Divizia 2 de la 6 la 10, Divizia 3 de la 11 la 20, Divizia 4 de la 21 la 50, Divizia 5 de la 51 la 100, Divizia 6 de la 101 la 150, Divizia 7 de la 151 la 200 si Divizia 8 peste 200 de participanti. In cadrul fiecarei Divizii se va acorda Trofeul Diviziei respective firmei care acumuleaza cel mai mare numar de puncte.
Pe baza numarului de puncte obtinut de fiecare firma se realizeaza clasamentul pe divizii. Castigatorul primului loc in fiecare Divizie va primi un trofeu.
Deasemenea se mai acorda un Trofeu pentru cele mai multe medalii (adunand locul I cu II si III ).
Cel mai prestigios trofeu, Sport for Life, se va acorda firmei care sprijina conceptul nostru inregistrand cel mai mare numar de participanti in competitie.

5. Sanctiuni
5.1 Puncte de control
In cazul in care se constata ca un participant are o noua greseala si a fost deja atentionat anterior, va fi descalificat.
5.2 Contestatii
Contestatiile trebuie facute in scris, catre Organizatori, in primele 15 minute dupa terminarea competitiei, impreuna cu taxa de examinare a contestatiei de 100 RON. Contestatiile referitoare la jocuri se rezolva de catre o echipa formata din 2 membrii ai comitetului de organizare si un reprezentant neutru. Deciziile se iau cu majoritate, si sunt definitive. Organizatorii pot impune sanctiuni unui jucator sau echipe, mergand pana la eliminarea din competitie, fara returnarea taxelor de participare.
6. Inregistrarea la Supercenter
Fiecare participant se prezinta PERSONAL la SuperCenter pentru a se inregistra, cu o poza tip pasaport. Aici va primi ecusonul oficial/legitimatia de participare la competitie.
Grupele se desfasoara pe acelasi teren, cu incepere de la ora indicata pe Registration Guide.
Prezenta este necesara cu cel putin 45 de minute inainte de ora inceperii competitei, in vederea validarii participarii in zona oficialilor, pe baza ecusonului primit la SuperCenter.
Cu cel tarziu zece minute inaintea de ora stabilita pentru start, fiecare participant se va alinia la zona de start, cu numarul de concurs montat si bicicleta gata de actiune.
Important!
Organizatorul isi rezerva dreptul de a respinge cererea de inscriere a unei companii in cadrul prezentului campionat, precum si de a aduce in orice moment completari si modificari prezentului regulament, inclusiv in ceea ce priveste formatul de joc, acestea fiind menite a conduce la buna desfasurare a competitiei. Orice modificare ulterioara publicarii prezentului regulament va fi adusa, in cel mai scurt timp, la cunostinta participantilor.
Organizatorii isi rezeva dreptul de a anula probele sportive la care nu sunt inscrisi destui participanti pentru a programa meciuri de departajare, sau sa ii aloce pe jucatori intr-o alta categorie.
Alegand sa participe la competitiile din cadrul Corporate Games , jucatorii isi asuma intreaga raspundere pentru starea lor de sanatate. Prin prezentul regulament, Organizatorii aduc la cunostinta jucatorilor inscrisi necesitatea efectuarii de catre acestia a unui control medical periodic si a unuia inainte de a participa competitie, riscul neefectuarii acestor controale medicale revenindu-le in totalitate jucatorilor. Prin inscrierea la Corporate Games , jucatorii inteleg pe deplin riscurile practicarii sportului, printre care se numara si accidentarile grave si alte posibile efecte negative asupra starii de sanatate. Jucatorii consimt, prin inscrierea lor, ca, in cazul unui eveniment nedorit aparut in timpul disputarii unui probe din cadrul competitiei sa nu formuleze nicio pretentie sau plangere impotriva organizatorului competitiei.
Inscrierea in Corporate Games si participarea unui jucator la oricare dintre competitiile desfasurate sub licenta acestei cupe presupun angajamentul implicit al jucatorului de a accepta si respecta prezentul regulament,
Prin inscrierea in sistemul Corporate Games , se considera ca participantii sunt implicit de acord:
- sa cedeze SPORT AWARD toate drepturile asupra imaginii (singur(a) si/sau in grup), statica sau in miscare, din perioada desfasurarii evenimentului;
- sa recunoasca dreptul SPORT AWARD de a inregistra si utiliza datele personale (nume, date biografice, date de contact, infatisare, voce si performanta), prin intermediul oricarui suport media (inclusiv audio, foto si video), in scopul prezentarii si prelucrarii rezultatelor, al promovarii Corporate Games si al oricaror evenimente desfasurate in legatura cu acest sistem;
- sa nu aiba niciun fel de pretentie materiala sau de orice alta natura impotriva SPORT AWARD, in legatura cu exercitarea de catre acestea a drepturilor indicate mai sus.

NOTA : Orice reproducere a prezentului regulament sau folosire a lui in totalitate sau partial se face doar cu acordul scris al SPORT AWARD


Conectați-vă cu noi