Incepand cu 2012, Romania s-a alaturat circuitului international Corporate Games, cel mai mare eveniment sportiv din lume care promoveaza sportul in masa pentru amatori si valorile generale ale sportului.

Povestea incepe in California, USA, in 1986. Primul pas a fost identificarea unui oras gazda. In 1988 a fost ales San Francisco, al carui primar, Diane Feinstein, acum senator USA, a sustinut acest concept de la inceput. A fost un succes imens. Concord, un oras invecinat din California a cerut drepturile de organizare anul urmator, in 1989. Hawai a fost urmatorul si Honolulu a dat startul editiei a 3-a, cu festivitatile de premiere pe plaja. Cea de a 4-a editie a fost gazduita de Franta, la Lille pe Stadium de Nord, sub patronajul presedintelui Francois Miterrand. Unul dupa celalat, marile orase ale lumii s-au intrecut in a oferi un spectacol din ce in ce mai grandios: Atena, Istanbul, Londra, Geneva, Sevilla, Moscova, Zagreb, Leeds, Sydney, Melbourne, Delhi, Capetown sunt doar cateva dintre ele. Conceptul Corporate Games este o combinatie intre sport, business si turism, reunite intr-o competitie mondiala intre corporatii.

Viziunea noastra
Pe baza expertizei la nivel mondial de peste 20 de ani in evenimente, organizam, promovam si conducem intrecereri sportive intr-un mediu corporatist.

Misiunea noastra
Sa ducem oamenii impreuna prin sport, si sa incurajam: Moralul, Spiritul de echipa, Stilul de viata sportiv, Relatiile de afaceri, Integrarea sociala.
Corporate Games ofera fiecarui participant, indiferent de abilitatile sale sportive, ocazia de a face parte dintr-o intrecere grandioasa.

Echipele
Nu exista o limita referitor la numarul de participanti sau de echipe. Mari corporatii multinationale, intreprinderi mici si mijlocii, ONGuri, asociatii, institutii ale statului, toate pot intra in competitie. Angajati permanent, clienti, furnizori, consultanti, membrii ai Consillilor de Administratie, manageri, agenti, familii ale angajatilor, prieteni si parteneri de afaceri, toti pot participa.

Competitiile sportive
Unul din conceptele fundamentale este sistemul dual de punctaj: atletii puncteaza atat pentru medalii, cat si pentru clasamentul organizatiei din care fac parte.

Sistemul de punctaj
Clasamentul organizatiilor este calculat pe baza primilor 8 clasati in fiecare intrecere. La sporturile pe echipe, acest punctaj se multiplica cu cati membri are echipa in teren.

Medaliile se acorda participantilor care se plaseaza pe locurile 1, 2 si 3 la fiecare eveniment, ca o recunoastere a realizarilor individuale.

Trofeul Sport for Life
Se acorda organizatiei care recunoaste importanta sportului prin inregistrarea celui mai mare numar de participanti, reflectand astfel leadership-ul, responsabilitatea sociala si excelenta in team building.

Trofeul Medaliilor
Cea mai competitiva organizatie este recompensata prin Trofeul Medaliilor acordat pentru cel mai mare numar de medalii. Se vor lua in calcul toate medaliile obtinute la editia respectiva a Corporate Games.

Trofeele Diviziilor
Diviziile reprezinta o clasificare a companiilor in functie de numarul de participanti. Acest sistem recompenseaza organizatia care castiga cele mai multe puncte in fiecare divizie.

Trofeele pe Sporturi
Sunt acordate organizatiei care acumuleaza cele mai multe puncte la fiecare sport.

Festivitati
Speech-ul de deschidere, mesajul patronului Jocurilor, prezentarea programului si spectacolul de deschidere sunt parte din aceasta ceremonie speciala

Marea parada a atletilor
Un mod fantastic de a intra in spiritul Jocurilor, precum si pentru a crea ocazia de a promova fiecare participant si corporatie din concurs.

Games Party
Sute de participanti la cea mai tare petrecere a Jocurilor, cu faimosi DJ si formatii live, de la care nu poate lipsi nimeni! Dupa o zi de intreceri aprige, aici este locul in care se leaga prietenii, relatii de afaceri si toata lumea se destinde.

Ceremonia de inchidere
Castigatorii trofeelor, precum si reprezentatii organizatiilor castigatoare pe sporturi, divizii si medalii sunt premiati in cadrul ceremoniei de inchidere a Jocurilor.

Patronii Jocurilor
De-a lungul anilor, Corporate Games au fost organizate sub patronajul unor remacabili oameni din administratie, sport sau din zona de afaceri. Acestia sunt doar citiva dintre cei care au insuflat viata Jocurilor:
Printesa Anna Familia regala UK
Nelson Mandella Presedinte Africa de Sud
Francois Mitterand Presedinte Franta
Sheik Nathayan Mabarak Ministrul Educatiei si Cercetarii Quatar
Dr. Mahathir Mohamed Prim Ministru Malaiezia
Juan Antonio Samaranch Comitetul Olimpic International
Sir Alex Ferguson Clubul Manchester United
Eddie Irvine Consiliul Europei
Elisabeta Lipa Presedinte Federatia de Canotaj

Organizatiile participante
Peste 18.000 de firme mari, mijlocii si mici au luat parte in Corporate Games de-a lungul anilor, si continua sa participe an de an la aceste festivaluri ale sportului.

In Romania contam pe participarea filialelor locale ale corporatiilor multinationale, care au deja experienta Corporate Games lor in alte tari: Vodafone, Orange, Sony, IBM, Nokia, Siemens, Unilever, Canon, DHL, Citigroup, Microsoft, KPMG, Land Rover, Jaguar, CORA, Carrefour, Auchan, Metro, Real, Selgros, BRD-Societe Generale, BCR-Erste Bank, Bancpost, Raiffeisen, etc.

Din randul firmelor românești, contam pe principalii jucatori din piata, cum ar fi: Amazon, Accenture, Decathlon, Bancpost, BCR, RBS, Vodafone, BAT, JTI, Philip Morris, Selgros, Kaufland, RCS-RDS, Adecco, Gameloft, Opel, Enel, Eon, Michelin, Affichage, Alstom, BDO, Bearing Point, Cargill, Cora, COS, Cumpana, Fan Curier, Genpact, HP, Howard Johnson, Ipsos, LS Travel, Men Health, Nobel Telecom, Pfizer, Grande Hotel Phoenicia, Stryker, VP holding, Unicredit, Webhelp, Yazaki etc.

Nu in ultimul rand, așteptam si ONG-urile, asociații sportive neprofesioniste, etc. Ideea este ca oricine poate participa, iar partenerii de afaceri si membrii familiei pot constitui membrii echipei corporatiste, alaturi de angajatii proprii.