Bowling Bucuresti 2018

  • 1202 TPB SNGLS WOM OPEN
  • 1203 TPB SNGLS MEN OPEN
  • 1204 TPB WOM 30~39
  • 1205 TPB MEN 30~39
  • 1208 TPB SNGLS WOM 40+
  • 1209 TPB SNGLS MEN 40+
  • 1232 TPB DBLS WOM OPEN
  • 1233 TPB DBLS MEN OPEN

REGULI WTBA – modificate și adaptate pentru Corporate Games

Participanţii  se  pot  înscrie  fără  plata  unei  taxe suplimentare atât la întrecerea  de simplu cât și la cea de dublu. Fiecare concurent/echipă, va  disputa  3  jocuri,  pe aceiași pistă.

Clasamentele finale vor fi stabilite în funcţie de rezultatele obţinute în jocurile disputate.

ECHIPAMENT

Echipamentul de joc trebuie să fie decent și să conțină următoarele: pantofi speciali pentru jocul de bowling (personali sau oferiți de club); cămașă, bluză sau tricou tip polo; pantalon, fusta (exclus pantalon trening).

REGULAMENT WTBA – adaptat și modificat pentru Corporate Games, completat cu politica clubului/locației unde întrecerea sportivă va fi organizată și desfășurată.

ARTICOLUL 4. REGULI SPECIFICE

4.1. Echipamentul specific trebuie să corespundă următoarelor cerințe:

  • pantofii personali speciali de bowling trebuie să fie curați;
  • tricoul trebuie să aibă mâneci și guler (nu este permisă participarea în maiou);
  • pantalonul trebuie să nu fie de trening;
  • prezența genților de echipament în spațiul de joc este interzisă.

Aplicarea anumitor substanțe pe tălpile pantofilor sau pe suprafața bilelor, se face doar cu aprobarea oficialilor. Folosirea substanțelor pe bază de pudră, alcool, ball-cleaning, acetone etc. este strict interzisă.

4.2. Arbitrajul

4.2.1. Înainte de începerea jocurilor, arbitrii vor completa/verifica foaia de joc, pe baza legitimaţiilor de participare şi a actelor de identitate ale jucătorilor prezenţi. Prezența la pista repartizată este necesară cu cel puțin 10 minute înainte de ora programată pentru începerea jocului.

4.2.2. Fişa de scor  este documentul în care sunt înregistrate toate datele tehnice referitoare la desfăşurarea întrecerii sportive. După încheierea jocurilor, căpitanii de echipă/concurenții au obligaţia să semneze fişa de scor, pentru certificarea rezultatului. În cazul în care un căpitan de echipă/concurent refuză sau omite să semneze fişa de scor, scorul final va fi cel anunţat de arbitru.

4.2.3. Arbitrul poate amâna ora de începere a partidei sau poate întrerupe jocul dacă remarcă faptul ca ungerea pistelor este neadecvata. De asemenea, în cazul apariției unei defecțiuni tehnice care generează o pauză pentru remedierea situației, concurenții se vor supune deciziilor oficialilor întrecerii sportive.

4.2.4. Pentru orice nelămurire sau nemulțumire care face referire la întrecerea sportivă, cei în cauză se vor adresa arbitrilor sau oficialilor, singurii în măsură să lămurească și să decidă.

4.3. Reguli de joc

4.3.1. Repartizarea concurenților/echipelor pe serii/ piste se va face prin tragere la sorți. Fiecare concurent/echipă, indiferent de categorie, va disputa 3 jocuri, pe aceiași pistă, o singură dată. Nu sunt permise reintrări.

4.3.2. În proba de dublu, o echipă nu poate începe sau continua partida cu mai puțin de doi jucători. Schimbările nu sunt permise. În caz de descompletare (motive personale sau sancțiuni), rezultatul echipei respective, va conta doar în sistemul  No points No medals.

4.3.3. Atât în probele individuale cât și în cele de dublu, clasamentele finale vor fi stabilite pe baza rezultatelor cumulate obţinute de fiecare concurent în cele 3 jocuri.

4.3.4. În caz de egalitate, pentru departajare, vor fi aplicate în ordine următoarele criterii: a) rezultatele obținute în ultimul joc; b) rezultatele obținute în penultimul joc; c) rezultatele obținute în primul joc. Dacă egalitatea persistă, va fi acordată o lansare de bilă.

4.4. Pentru motive bine întemeiate (abateri de la regulament, situații de pericol, condiții meteo nefavorabile, defecțiuni tehnice etc.) arbitrii/organizatorii pot decide amânarea, întreruperea  sau reluarea unei probe. În situaţii speciale, arbitrii/oficialii pot decide repetarea unei curse (re-run)