Alergare Winter

Descriere

REGULI IAAF - modificate şi adaptate pentru Corporate Games

Participanţii se pot înscrie doar la o singură probă, individuală. Sistemul competiţional presupune întreceri pe distantele stabilite la sectiunea Categorii. Start grupat.

ECHIPAMENT

Adecvat pentru alergare pe pista de atletism, posibil cu zapada. Numere de concurs oferite de organizatori.

Regulament

Alergare – Regulament IAAF modificat și adaptat pentru Corporate Games

ARTICOLUL 4. REGULI SPECIFICE

4.1.  Probe, Traseu

4.1.1. În funcţie de vârstă, sex şi nivel de pregătire, concurentele/concurenţii se pot înscrie la una din probele acestei discipline sportive.

4.1.2. Traseul probelor de alergare va fi amenajat în incinta Stadionului din cadrul Complexului Sportiv Naţional Poiana Braşov, dotat cu zonă de start/sosire, puncte de control, zonă/zone de hidratare, asistenţă medicală.

4.1.3. În cazul în care numărul de participanţi nu este suficient pentru a desfăşura o anumită întrecere sportivă, organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula respectivele curse sau de a comasa la start şi implicit pe traseu, concurenţi în probe sau categorii de vârstă diferite.

4.2. Arbitrajul

4.2.1. Înainte de începerea întrecerii sportive, arbitrii vor verifica fişa probei, pe baza legitimaţiilor de participare şi a actelor de identitate ale concurenţilor prezenţi. Acest document poate fi completat şi de managerii sau căpitanii echipelor.

4.2.2. Raportul probei  este documentul în care sunt înregistrate toate datele tehnice referitoare la desfăşurarea probei. După încheierea întrecerii sportive, căpitanii echipelor au obligaţia să semneze acest document, pentru certificarea rezultatului. În cazul în refuză sau omite să semneze, rezultatul final va fi cel anunţat de arbitru.

4.2.3. Pentru motive bine întemeiate (abateri de la regulament, situații de pericol, condiții meteo nefavorabile, defecţiuni tehnice etc.) arbitrii/organizatorii pot decide amânarea, întreruperea şi reluarea unui probe.

4.2.4. Pentru orice nelămurire sau nemulţumire care face referire la întrecerea sportivă, cei în cauză se vor adresa arbitrilor sau oficialilor, singurii în măsură să lămurească şi să decidă.

4.2.5. Arbitrii de start vor organiza şi controla plecarea în cursă, iar arbitrii de finish vor înregistra sosirea şi cronometrarea.

4.2.6. In probele individuale, neprezentarea la start, abandonul, lipsa numărului de pe geaca/hanorac, nerespectarea traseului sau descalificarea unui concurent, atrage după sine eliminarea acestuia din concurs.

4.3. Echipamentul concurenţilor trebuie să fie adecvat pentru alergare pe pista de atletism in condiţii de iarna.

4.4. La această întrecere sportivă nu există fază preliminară.